Algemene informatie

Afstand en snelheid

De Wiekenroute bestaat dit jaar uit drie ‘wieken’:

  • Ronde 1   (65 kilometer)
  • Ronde 2   (73 kilometer)
  • Ronde 3   (69 kilometer)

De route is in totaal 207 kilometer lang. Er is geen gemiddelde richtsnelheid, maar op de rechte stukken wordt ongeveer 30 km per uur gereden.

In de laatste ronde zit de VAM-Berg. Die kun je eventueel overslaan.

 

Vertrek en pauze

Het vertrek van de eerste ronde is om 08:30. Later instromen is ook mogelijk. Check daarvoor het schema bij de aanmelding. Elke ronde vertrekt bij Atlas Sport. Daar wordt gepauzeerd in het Sportcafé. Dit is dus ook de finish voor alle afstanden.

 

Parkeren en omkleden

Je kan gebruik maken van de kleedkamers en het sanitair bij Atlas Sport de Wijk. Er is ook een ruime parkeergelegenheid.

 

Eten en drinken

We bieden je elke pauze een kop koffie aan, en hebben fruit en koeken voor je klaarliggen. Na de tweede ronde is er een lunch met broodjes. Zorg desondanks dat je zelf ook voldoende eten bij je hebt om de rit door te komen!

 

Voorrijders

Je fietst de Wiekenroute in een groep met een aantal voorrijders. Ze blijven steeds vooraan fietsen. Een aantal van hen gaat ook achteraan de groep fietsen. De voorrijders navigeren, geven het tempo aan en bewaken de samenhang van de groep.

 

Veiligheid op de fiets

Bij de Atlas Sport wielerploeg is veiligheid op de fiets een prioriteit. We nodigen je daarom uit om onze speciale webpagina over die veiligheid even door te lopen (vooral om de betekenis van een aantal termen te leren kennen): https://www.atlassport.nl/veiligheid-wielerploeg/ Omdat we voorrijders hebben gaat de groep als geheel niet draaien zoals op de bovenstaande pagina omschreven is. Voor vertrek voeren we een veiligheidscheck uit.

 

Fietsen voor de Speulhorst

Inschrijfgeld 

Voor je deelname aan de Wiekenroute vragen we tien euro inschrijfgeld en een bijdrage aan ons goede doel van ten minste tien euro.

 

Bijdrage aan het goede doel

Ook dit jaar is een goed doel gekoppeld aan de Wiekenroute: we fietsen we voor speeltuinvereniging De Speulhorst uit De Wijk. Deze vereniging zorgt voor voldoende en veilige speeltoestellen, want buiten spelen is leuk en gezond! De vereniging organiseert ook diverse buitenactiviteiten voor kinderen, zoals de Palmpasenoptocht en de Sint Maartenoptocht.
De Speulhorst kan onze bijdrage goed gebruiken. Aan De Stobbe en aan de Vos van Steenwijkstraat moeten speeltoestellen vervangen worden.

Speulhorst

Motorbegeleiding

Dé motorclub van De Wijk, de Antrappers, begeleidt ook dit jaar weer de fietstocht met een aantal motorrijders!

Dag
Uur
Minuut
Seconde