Wat is yoga?

Tijdens een les yoga kom je tot rust. De meditatieve bewegingen die je in groepsverband uitvoert, maken je lijf krachtiger, je krijgt minder snel blessures. Je laat blokkades in je lijf gaan en je ervaart meer lenigheid. Yoga is voor iedereen.

We variëren met verschillende soorten yoga. Probeer ze allemaal!

Hatha

Hatha (ha = zon, tha = maan) is een integrale benadering van yoga die in de westerse wereld heel populair is. Het is een yoga die kijkt naar de mens als geheel (fysiek, mentaal, emotioneel, spiritueel) en probeert deze middels de asanas (houdingen), ademhaling en meditatie te combineren om zo tot een staat van hoger bewustzijn te komen. Hierin zijn houdingen afgestemd op ademhaling. Het is vaak een kalme manier van yoga.

Yin yoga

Yin yoga is een rustige vorm van yoga, gericht op je bindweefsel. Dit zit bijvoorbeeld in je banden, pezen, botten en kraakbeen. Bindweefsel speelt een grote rol speelt in de gezondheid van ons hele lichaam. Het trainen van je bindweefsel is niet eenvoudig, maar wel heel belangrijk. Hierin kan Yin yoga helpen. Door langdurige rek te brengen op bepaalde plekken in het lichaam, ondersteunen we het bindweefsel en stimuleren we het om weer water op te nemen. Hierdoor wordt het weer soepel en sappig. In Yin yoga nemen we een houding langere tijd aan; dit kan variëren van 2 tot 8 minuten. Dit geeft je de tijd om volledig in de houding te zakken. Na de les voel je je kalm, gelijkmoedig en rustig. Met Yin yoga verminder je je stress en kom je weer tot jezelf.

Power yoga

Power Yoga is een krachtige en dynamische vorm van yoga. Power yoga maakt een mix gemaakt van de verschillende yogahoudingen. Tijdens een power yogales maak je intensief gebruik van bandha’s (spierslot) die ervoor zorgen dat je houdingen krachtiger worden, je houding verbetert en je prana (levenskracht) vasthoudt. Power yoga staat naast kracht, vooral voor energie, concentratie en ademtechniek. Aan het einde van een power yogales is je hoofd leeg en kan je lichaam zich volledig overgeven aan de eindontspanning.

Vinyasa yoga

Bij Vinyasa Yoga ga je van yogapose naar yogapose, waarbij je ademhaling een belangrijke rol speelt. Er is geen vaste serie of volgorde in de yogahoudingen. Deze yoga is een actieve vorm waarmee je je spieren flink aan het werk zet. Met deze les geef je je lichaam de kans om afvalstoffen af te voeren en je huid krijgt een gezonde glans.

Yoga (1)

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.