SkillBike en virtueel fietsen

De meerwaarde van de SkillBike

Een complete trainingservaring

Wat de SkillBike onderscheidt van andere cardiofietsen is dat de SkillBike in alles is gebaseerd op de racefiets zoals je hem buiten ook gebruikt. Dat komt onder andere tot uiting in het schakelsysteem: er is geen weerstandsknop, maar een schakelsysteem. Op basis van de helling bepaal jij dus zelf in welke versnelling je gaat fietsen. Bij klimroutes heb je bovendien zelfs beschikking over een klimverzet. De weerstand wordt bepaald door de hellingsgraad (tot 15%). Afhankelijk van de oefening kun je die handmatig instellen of wordt die automatisch aangepast (bijvoorbeeld bij een klimroute).

 

De SkillBike maakt je trainingsdoel op een aantal gebieden meetbaar. Allereerst meet de fiets de snelheid maar vooral ook het vermogen dat je levert, beter bekend als je wattage. Dat is de objectieve hoeveelheid energie die jij in de fiets stopt. Daar staat je hartslag tegenover: dit zegt iets over de inspanning die je moet leveren om het vermogen te leveren. Je kan een hartslagmeter koppelen aan de SkillBike, en aan de hand van je leeftijd en geslacht zie je in welke hartslagzone je fietst. Die zones passen dan weer bij verschillende trainingsdoelen. Onze instructeurs helpen je graag op weg! Een andere belangrijke indicator is de cadans. Dit is het aantal omwentelingen per minuut met je benen, en bepaalt hoe efficiënt je fietst. Veel fietsers houden bijvoorbeeld een behoorlijk laag beentempo aan terwijl dat over de duur van een rit meer energie kost. Aanvullend op de cadans laat de SkillBike je ook een vergelijking van je linker- en rechterbeen zien: welke levert meer energie?

SkillBike console

Zicht op je vooruitgang

Via de MyWellness app houd je zicht op je vooruitgang met de SkillBike. Als je een gratis account maakt kun je eenvoudig je smartphone koppelen en aan de slag. De fiets houdt dan automatisch rekening met je lichaamssamenstelling en na de training slaat de app op wat je hebt gedaan. In een helder overzicht kun je zo zien hoe en hoeveel je getraind hebt. Verder kun je de MyWellness app koppelen aan allerlei andere toepassingen, zoals het veelgebruikte Strava. De routes die je via Strava maakt of gefietst hebt kun je zelfs nafietsen op de SkillBike – zelfs dat ene onbekende colletje vlakbij de camping van je zomervakantie… Strava kan je activiteiten ook uploaden.

 

Gevarieerde oefeningen

De SkillBike is standaard uitgerust met een aantal beklimmingen, lichtere en zwaardere intervaltrainingen, wattagetrainingen, verschillende fittesten en een vrije trainingsmodus. Daarnaast kun je dus ook redelijk makkelijk je eigen routes nog eens overdoen op de SkillBike. Daarmee is de fiets zowel voor duurtraining als voor interval geschikt. Tijdens de trainingen kun je werken met een doel(snelheid) om je voldoende te laten uitdagen. Naast de ‘gewone’ oefeningen kun je ook virtueel fietsen met de SkillBike. Daarover vindt je verderop meer.

Virtueel fietsen bij Atlas Sport

Wat is virtueel fietsen?

Bij virtueel fietsen wordt je fiets verbonden met een digitale wereld. Je fiets op het landschap dat je voor je op het beeld zie verschijnen. Bij Atlas Sport kun je onder meer Zwift en Rouvy gebruiken.

Welke voordelen heeft virtueel fietsen?

De tijd vliegt voorbij als je de digitale parcours doorrijdt! De afwisselende routes motiveren ook enorm, en zorgen ervoor dat je scherper traint dan je anders misschien zou doen. Als je omhoog gaat zal je het vernemen, het fietsen wordt dan zwaarder. Andersom is dat gelukkig ook waar, en het schakelsysteem van de SkillBike zorgt ervoor dat jij altijd in een lekker tempo kan blijven fietsen.

Wil je flink klimmen, of juist niet? We stellen een route in op basis van jouw wensen. Er zijn ook veel verschillende trainingen beschikbaar als je gericht wil trainen.

 

Wat moet je meenemen?

Sportkleding, motivatie, en verder niks! We kunnen alles ter plekke voor je instellen. Voor een realistische fietservaring voeren we je fysieke gegevens in, en dan kun je aan de slag. Als je een eigen inlog hebt kun je ook bij ons inloggen.

 

Op welke momenten kan ik virtueel fietsen?

Tijdens onze openingstijden kun je altijd gebruik maken van virtueel fietsen. Er is dan ook altijd een van onze collega's aanwezig om je op weg te helpen. Als je er zeker van wil zijn dat er een plekje voor je beschikbaar is kun je via de knop reserveren.

Zwift