Atlas Sport
dichtbij en persoonlijk

Over Atlas Sport

Atlas Sport is een sportschool voor iedereen; voor de geoefende sporter, de krachtsporter, de beginnende sporter, de ontspannen sporter. Voor jong en oud. We maken voor iedereen een programma op maat. Bij Atlas Sport kunnen mensen samen sporten en elkaar ontmoeten in een gemoedelijke sfeer.

Atlas Sport wil de lokale sportiviteit (helpen) bevorderen. Dat doen we door ons zoveel mogelijk in te zetten voor de gezondheid en sportiviteit van mensen uit de wijde omgeving. Hiervoor investeren we een gedeelte van de opbrengsten weer in de lokale economie. We proberen hiervoor zoveel mogelijk samenwerking te zoeken met sportverenigingen, scholen, ouderenorganisaties en verenigingen zodat sporten een onderdeel wordt en blijft in onze omgeving. Atlas Sport is in De Wijk begonnen in april 2016. Onze vestiging in Balkbrug is in oktober 2017 geopend.

Eigenaren

Atlas Sport is sponsor van:

 

 

NL Actief - branchevereniging sport en bewegen

 

NL Actief is de branchevereniging van de erkende en ondernemende sport- en beweegbedrijven in Nederland. Bij NL Actief zijn zo’n 1000 locaties met in totaal 2.5 miljoen fitnessconsumenten aangesloten.  NL Actief ontwikkelt en borgt de kwaliteit in de fitnessbranche en draagt eraan bij dat meer mensen aan fitness gaan doen. Doel is om de ontwikkeling, de kwaliteit, de maatschappelijke positie en het succes van de fitnesscentra verder te bevorderen.

Keurmerk Fitness

Atlas Sport heeft het Keurmerk Fitness. Het Keurmerk Fitness stelt vast of een sport-, beweging-, fitness- of wellnesscentrum voldoet aan kwaliteitseisen die aan professionele bedrijven in deze branche gesteld mogen worden.

Toezichthouder is de stichting Landelijke ErkenningsRegeling Fitness (LERF).

AED aanwezig in De Wijk

In onze sportschool in De Wijk hangt een AED. Dit is een defibrillator, waarmee je een hart een schok toe kan dienen als iemand een hartstilstand krijgt. De overlevingskans met alleen reanimeren is slechts 10 procent. Als reanimatie wordt gecombineerd met gebruik van een AED, dan stijgt dit tot 75 procent.