Fitness

Fitness

Buiten de groepslessen om vormt fitness voor de meeste mensen de basis van de training bij Atlas Sport. Fitness bestaat uit twee onderdelen: cardio- en krachttraining.

 

Cardiotraining

Met cardio wordt duursport bedoeld. Dit is alles wat je conditie aanspreekt. Bij Atlas Sport hebben we verschillende soorten apparatuur waarop je deze trainingen kan doen: loopbanden, fietsen, crosstrainers en roeiers. Het kan zinvol zijn om bij je training een hartslagmeter te gebruiken. Er liggen altijd hartslagmeters voor je klaar en leggen je graag uit hoe je ze kan inzetten voor je training.

 

Krachttraining

Tegenwoordig is krachttraining (ook wel spiertraining) niet meer weg te denken uit trainingsprogramma's van sporters van alle soorten en maten. Verschillende sporters hebben natuurlijk verschillende doelen op dit gebied: de één wil zijn spieren laten groeien, terwijl de ander zijn spieren wil trainen om beter tegen vermoeidheid bestand te zijn. Je training kan worden aangepast op jouw doel.

 

Klik hier voor meer informatie over krachttraining bij Atlas Sport

 

Wat biedt Atlas Sport mij op het gebied van fitness?

Wij helpen je graag op weg in de fitness, en staan altijd klaar om je te begeleiden met oefeningen en je trainingsprogramma. Er is altijd een medewerker aanwezig in de fitness. Als je vragen hebt ben je altijd welkom.

Concreet bieden we je gratis een lichaamsmeting en fitheidstest aan. Dit kun je gelijk doen om te zien waar je staat, en je kan altijd later nog een test doen om je vordering bij te houden. Zo heb je duidelijk zicht op je progressie. Ook maken we graag een (uitgebreid) programma voor je, zodat je zinvol aan de slag kan!

Verder leggen we je graag uit hoe onze apparatuur werkt, en welke oefening waarvoor dient. Zo kun je op een goede manier trainen en loop je geen risico op blessures.

 

Fitness combineren met groepslessen

Fitness kan goed worden gecombineerd met groepslessen. Het versterken van de been en core-spieren (buik, onderrug en billen) zorgen er bijvoorbeeld voor dat je bij spinning een stuk steviger op de fiets zit.

 

 

Buikspierkwartier

Tijdens het buikspierkwartier ga je intensief met je buikspieren aan de slag. De bovenste, onderste en schuine buikspieren, ze komen allemaal aan bod. Ook je rugspieren, vooral de onderrugspieren, komen aan bod; ze zijn namelijk verbonden aan de buikspieren. Deze korte workout maakt je core sterk en stabiel. Dat is belangrijk voor je houding; je voorkomt of vermindert er rugklachten mee.

Als je regelmatig meedoet, zul je merken dat je mooie buikspieren krijgt!

GRATIS PROEFLES VOLGEN?

Neem gerust en vrijblijvend contact op »