EK Challenge (zondag 10 sept.)

Banner 2
RouteEK
Dag
Uur
Minuut
Seconde

(nu nog met voorinschrijving-korting!)

Pakketten B
VERZORGINGSPOSTEN
Onderweg hebben we twee verzorgingsposten ingericht. Je mag hier onbeperkt eten en drinken komen halen. We hebben hier diverse koeken en fruit. De eerste post staat in de buurt van Lhee, en de tweede langs de lokale ronde bij de VAM-Berg. Voor de herkenbaarheid krijg je bij het vertrek een startnummer. Dit nummer geeft je ook toegang tot de verzorgingsposten. Bij de tweede post kun je ook iedere VAM-ronde af laten stempelen.
NAVIGATIE
Wij stellen de route via GPX, Komoot, Google en als routebeschrijving beschikbaar. Deze toertocht is verder niet uitgepijld. Als je geen navigatie hebt is er wel de mogelijkheid om aan te sluiten bij een wegkapitein die de wel heeft. Vink dit dan bij de aanmelding aan, dan ontvang je hierover nog meer informatie.
VEILIG OP DE FIETS
Deelnemers aan deze toertocht zijn verplicht een valhelm te dragen. Zorg ook dat je fiets in orde is en je veilig kan starten. Houd rekening met elkaar en andere weggebruikers. Alle verkeersregels die normaal gesproken gelden, gelden ook tijdens deze toertocht. Hoewel je de route van de profs volgt is het dus wel de bedoeling dat je netjes op de fietspaden blijft waar dat verplicht is.
PECH ONDERWEG
We rekenen erop dat je zelf reservemateriaal meeneemt voor het geval je een lekke band of een ander klein defect hebt. We zijn wel op afroep beschikbaar om te helpen (bij kleine dingen). Als je fiets zodanig is beschadigd dat je niet meer verder kan kun je door onze pechservice teruggebracht worden naar de Wijk.
OVER DE ROUTE

Onze routes volgen het EK-parcours van de Elite Wedstrijd (V), die twee weken later plaatsvindt. Deze start bij Meppel en finisht na zes ronden bij de VAM-Berg. De startlocatie van de toertocht is het Atlas Sportcafé in De Wijk. Hier kun je je binnen aanmelden. Starten kan tussen 08:30 en 10:30 's ochtends.

Routebeschrijving (87 / 110 km)
Het eerste deel van de route gaat naar Lhee, waar de eerste verzorgingspost ook ligt na 25 km. De tweede post kom je tegen na de eerste beklimming van de VAM-Berg, op 50 km. Tot de laatste dertig kilometer kom je deze post nog één (87 km) á vier (110 km) keer tegen, dus je kan naar eigen inzicht bepalen wanneer je daar even wil pauzeren. Hier kun je ook je beklimmingen afstempelen, dus vergeet dat niet! Bij deze route ga je drie (87 km) of zes (110 km) keer de VAM-Berg op.
Routebeschrijving (165 km)
Bij de lange route volg je het EK-parcours vanaf de weg tussen Nijeveen en Havelte. De eerste verzorgingspost ligt vervolgens op 50 km in Lhee. De tweede post kom je tegen na de eerste beklimming van de VAM-Berg, dat is op 75 km. Tot de laatste dertig kilometer kom je deze post nog acht keer tegen, dus je kan naar eigen inzicht bepalen wanneer je daar even wil pauzeren. Hier kun je ook je beklimmingen afstempelen, dus vergeet dat niet! Bij deze route ga je tien keer de VAM-Berg op.
LOKALE RONDES BIJ DE VAM-BERG
Onze ronden bij de VAM-Berg zijn iets korter dan de officiële route, zodat de beklimmingen nog iets sneller op elkaar volgen. Een enkele ronde is 7,5 km. Na je laatste ronde volg je de route terug naar de Wijk. Je krijgt een stempelkaartje mee waarop je kan bijhouden hoeveel rondes je gehad hebt. De GPX-route volgt steeds de buitenste beklimming, maar het staat je natuurlijk vrij één van de klimmen naar keuze te nemen. Verder kun je ook altijd een ronde extra meepakken!
INSCHRIJFGELD
Het inschrijfgeld van pakket A is € 12,00. Als je voor pakket B gaat is het inschrijfgeld € 25,00. Tijdens de voorinschrijving geldt een korting op het inschrijfgeld. Voor leden van Atlas Sport is er ook korting.
  • Meld je voor 1 augustus aan en ontvang € 2,00 korting op het inschrijfgeld.
  • Leden van Atlas Sport ontvangen daarbij sowieso € 3,00 korting op het inschrijfgeld.
20210904_153959