Alternatieve Ronde van Drenthe (12-03-2021)

Zwarte Water (04-04-2021)

Legenda

Legenda

Klik op de afbeeldingen om de route-informatie te openen!

Rivierdijken-route (80 km)

Een route voor frisse lucht en vergezichten. Vanaf Oudleusen fiets je kilometers achtereen over de mooie rivierdijken langs de Vecht en het Zwarte Water.

 

Weerribben via Blokzijl (87 km)

Het nationale park Weerribben-Wieden trekt niet voor niets ieder jaar duizenden toeristen uit binnen- en buitenland. Geniet van het uitzicht vanaf de mooie wegen en fietspaden van deze route.

Rondje VAM-Berg (57 km)

Een rechtstreekse route naar de VAM-Berg die de drukte vermijdt. Er is één beklimming opgenomen in de route, dus ga van wat extra kilometers uit als je vaker omhoog wilt.

Rondje Lemelerberg (84 km)

Deze route naar de Lemelerberg laat de natuur rondom Ommen niet links liggen. Via de stuwen van Vilsteren en Junne zie je misschien meer van de omgeving dan je gewend bent.

Alt. Ronde van Drenthe (108 km)

Deze route is geïnspireerd door het parcours van de Ronde van Drenthe van 2020. Met een drietal flintstroken en de VAM-Berg heb je aan uitdaging in elk geval geen gebrek!

 

 

Reestdal Gravel (94 / 113 km)

Als je de juiste afslagen weet te vinden is er een hoop stoffig plezier te vinden in het Reestdal. Deze routes leiden je langs de mooiste gravelwegen in de omgeving.

Drents-Friese Wold (89 km)

Het Drents-Friese Wold is één van de grootste natuurparken van Nederland, wat een fietstocht in die richting zeer de moeite waard maakt. Een prettige route voor een mooie zomerdag.

Sallandse Heuvelrug (153 km)

Met dank aan twee ijstijden is er voor de klimmer zelfs in dit deel van Nederland iets te beleven. Deze lange route brengt je langs alle mogelijke "bergen" en over de bekende Toeristenweg richting Holten.

Drentse Kasseienrit (189 km)

Eigenlijk moeten we het in Drenthe "flinten" noemen, maar daar ga je niet minder van stuiteren! Goede optie als je wat energie over hebt. Vergeet je reservemateriaal niet...

Groene Route (114 km)

Een mooie route voor als je het bos vanaf de racefiets wil ervaren. De route bestaat voor een groot deel uit bochtige wegen en fietspaden door het Vechtdal en andere bossen in de omgeving.

Twentse Heuvelrug (102 km)

Deze route start op het Springendal (vanaf de parkeerplaats aan de Hooidijk). Na een uitstapje in Duitsland fiets je richting de Tankenberg via allerlei meer- en minder bekende heuvels in Twente.

Zuiderzeeroute (160 km)

Deze route leidt van De Wijk naar Kuinre en volgt daarna gedurende ongeveer 70 kilometer de Zuiderzeeroute tot aan Kampen. Informatie over de (hele) route? Ga naar de website.

Asfalt & Beton (57 km)

Hoor je niet bij de uitblinkers op de klinkers, en ga je schreien van kasseien? Dan is deze route wat voor jou! Je komt vrijwel alleen maar verharde fietspaden en mooie asfaltwegen tegen.