Marathon voor Martijn bij Atlas Sport levert € 3.800 op

De sportmarathon die Atlas Sport zaterdag organiseerde, heeft een geweldig eindbedrag opgeleverd: maar liefst € 3.800 werd bij elkaar gehaald door een groep fanatieke sporters. Ze wisten zich financieel gesteund door familie en vrienden en ook veel bedrijven droegen graag hun steentje bij.

Martijn

De opbrengst gaat naar de stichting Helden van Martijn. Martijn (39) woont in De Wijk, samen met zijn vrouw Eveline en zoontjes Jurriën (5) en Yannick (3). Sinds eind 2015 weet Martijn dat hij ALS heeft. ALS (amyotrofische laterale sclerose) is een ingrijpende ziekte waarbij de spieren één voor één uitvallen, tot uiteindelijk ook de ademhalingsspieren worden aangetast.

Experimentele behandeling

De gezondheid van Martijn is sinds de diagnose steeds achteruit gegaan. Medicijnen tegen ALS zijn er niet. Gelukkig wordt er heel veel onderzoek gedaan naar ALS en naar behandelmethoden. En er gloort hoop. Weliswaar gaat het om een experimentele behandeling en is het allerminst zeker dat Martijn weer zal kunnen lopen. Toch bestaat de kans dat het medicijn het ziekteproces vertraagt. Het was reden genoeg om met deze actie alles op alles te zetten om veel geld bij elkaar te krijgen voor de behandeling. De behandeling kost € 35.000 en er is geen verzekering die dit vergoedt.

Donaties blijven welkom

De stichting blijft de komende tijd verschillende acties houden om geld in te zamelen. Via www.heldenvanmartijn.nl kun je op de hoogte blijven en natuurlijk ook doneren.