Hoe je met bodypump slank kunt worden én blijven

Bodypump is een groepstraining waarin je met gewichten werkt. Krachttraining dus! En dan denk je misschien: ‘dat is niets voor mij. Ik wil geen spierballen maar ik wil afvallen’. Dat is nou net waar bodypump bij kan helpen! Met bodypump verhoog je je metabolisme en dus helpt het je om af te vallen, als je dat wilt. Dus lees vooral even verder.

Eerst even: wat is metabolisme?
Metabolisme is een ander woord voor stofwisseling. Elke keer als je iets eet of drinkt, moet je lichaam aan de slag om dit te verwerken. De snelheid van je metabolisme is de hoeveelheid energie (calorieën) die je lichaam verbrandt om zichzelf te onderhouden. Een hoger metabolisme betekent dat je lichaam meer energie verbruikt. Dat is natuurlijk heel mooi als je af wilt vallen! Voor een (top)sporter helpt een hoog metabolisme om betere prestaties te leveren.

En hoe verhoog ik dan mijn metabolisme?
Daar is niet 1 methode voor. Voldoende slaap is van belang, net als verstandig eten. En, zoals gezegd, ook krachttraining kan je helpen. Krachttraining is een hele effectieve manier om af te vallen en om op gewicht te blijven. Je verbrandt er veel calorieën mee. Dat stopt niet na je training. Door de trainingen neemt je spiermassa toe; goed ontwikkelde spieren vragen veel energie en dus verhoog je je metabolisme. En dat helpt je om slank te worden én slank te blijven. Als je ouder wordt, verlaagt je metabolisme in rust. Dat is nog een extra reden om een tandje bij te zetten dus! En belangrijk bijkomend voordeel van krachttraining is natuurlijk dat je lijf er goed uitziet als je je spieren goed traint. Bodypump is ontwikkeld om je kracht en uithoudingsvermogen in de grote spiergroepen te verbeteren en daarbij zoveel mogelijk calorieën te verbranden om een maximaal effect te behalen.

Je bent altijd welkom om een les mee te doen! Keus genoeg:
maandag 20.30 uur
dinsdag 18.30 uur
woensdag 9.00 uur
zaterdag 10.00 uur
zondag 9.30 uur