Atlas Sport stelt AED 24/7 beschikbaar voor sporthal, zwembad en de buurt

4 juni 2019 – De cruciale tijd bij een hartstilstand is de eerste 6 minuten. Hoe sneller iemand gereanimeerd wordt, hoe groter de kans op leven én leven met minimale schade. Voor de professionele hulpverlening is het vaak lastig om binnen deze tijd bij een slachtoffer aan te komen. Burgerhulpverleners kunnen in deze kritieke minuten de eerste hulp opstarten. Een AED kan bij de reanimatie van grote waarde zijn.

Atlas Sport heeft al jaren een AED. Die was echter alleen beschikbaar tijdens openingsuren. Om ervoor te zorgen dat de AED altijd beschikbaar is, heeft Atlas Sport een buitenkast voor de AED gekocht. De AED hangt nu aan de buitenmuur van het zwembad, naast de ingang van Atlas Sport.

Wil je ook burgerhulpverlener worden?

Als burgerhulpverlener vergroot je de overlevingskans van mensen met een hartstilstand. Jij start met reanimeren totdat de professionele hulpverlening er is. Hierdoor kun je helpen levens te redden! Als 112 wordt gebeld, stelt de meldkamer Ambulancezorg vast of het om een mogelijke hartstilstand gaat. Als dit het geval is, ontvangen de mensen die het dichtst bij het slachtoffer zijn automatisch een alarmoproep. Je gaat naar het slachtoffer toe (of haalt eerst een AED, afhankelijk van de oproep) en je start de reanimatie alvast op. Dat kan handmatig zijn of met behulp van een AED. Je reanimeert net zo lang totdat de ambulance is aangekomen en professionals het werk van je overnemen. Iedereen die kan reanimeren en 18 jaar of ouder is, kan zich bij HartslagNu aanmelden.