Atlas Sport sponsort powergirl Harriët Zwiers

Aanstaande zaterdag stapt Harriët Zwiers weer op de crossmotor voor een grasbaanwedstrijd in Vries. Atlas Sport is trotse sponsor van Harriët, die al een indrukwekkende carrière gemaakt heeft in deze sport. Harriët traint al jaren bij Atlas Sport; vooral kracht- en coretraining is belangrijk om op de motor goed te kunnen presteren. Harriët doet daarom bodypump, CXWorx en kickfit bij Atlas Sport.

Harriët begon al op 7-jarige leeftijd met haar carrière op de crossmotor. Op een braakliggend stukje weiland achter het huis begon ze te trainen en dat viel niet mee voor zo’n klein meisje, voor het eerst op een crossmotor en dan gelijk schakelen. Haar vader, die zelf ook jaren grasbaan heeft gereden, bracht haar alle techniek en vaardigheden bij en ze leerde snel. En met resultaat! Al in 2002 haalde ze haar eerste beker. En vanaf dat moment ging het snel. In 2004 zat ze alle wedstrijden in de A finale.

In 2008 werd Harriët voor de eerste keer Nederlands Kampioen Powergirls. En dat kunstje heeft ze maar liefst zes keer herhaald! In 2014 werd het kampioenschap niet verreden, anders had ze het ongetwijfeld ook dat jaar gehaald. Ondertussen stond ze ook in de herencompetitie haar mannetje. Meerdere podiumplaatsen wist ze op haar naam te zetten. En in 2015 kaapte ze gewoon nóg een keer de titel Nederlands Kampioen Powergirls.

En nu staat Harriët weer klaar voor de start. Na een pauze van een paar jaar – waarin ze moeder werd van dochter Nikkie – staat er zaterdag weer een wedstrijd op het programma. In de Powergirls met nr. 77 gaat ze de strijd aan met 21 andere dames. En bij de Cup ST 250 cc met nr. 77 gaat ze ook rijden en daar gaat ze strijden met ruim 25 mannen en vrouwen.

We wensen Harriët heel veel succes!