Yoga

Wat is yoga?

Tijdens een les yoga kom je tot rust. De meditatieve bewegingen die je in groepsverband uitvoert, maken je lijf krachtiger, je krijgt minder snel blessures. Je laat blokkades in je lijf gaan en je ervaart meer lenigheid. Yoga is voor iedereen. Probeer gewoon eens een les!

Hatha, vanyasa flow en ashtanga

De invulling van de lessen varieert. In alle lessen is hatha yoga onderdeel.

Hatha (ha = zon, tha = maan) is een integrale benadering van yoga die in de westerse wereld heel populair is. Het is een yoga die kijkt naar de mens als geheel (fysiek, mentaal, emotioneel, spiritueel) en probeert deze middels de asanas (houdingen), ademhaling en meditatie te combineren om zo tot een staat van hoger bewustzijn te komen. Hierin zijn houdingen afgestemd op ademhaling. Het is vaak een kalme manier van yoga.

Op zondag en dinsdag zijn de lessen een combinatie van hatha met vanyasa flow en ashtanga . Vinyasa yoga is een lichte poweryoga, vooral gericht op het in elkaar laten overvloeien van houdingen de aandacht naar de adem te brengen en op te kunnen gaan in de ‘flow’ van bewegingen. Zo kom je dieper in je lichaam. Ashtanga is de zwaarste yoga die er is, een stapje boven poweryoga. Ashtanga bestaat uit zes vaste series van houdingen die in moeilijkheid omhoog gaan. Er zitten uitdagende en zwaardere houdingen in voor de core, statische kracht of armkracht.

Yoga (1)

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.