Informatieavond: Sportief en gezond – maar hoe dan?

Een avond met wetenschap over bewegen en praktische tips voor de praktijk
Voor iedereen die meer wil weten over hoe je lichaam werkt en hoe je kunt werken aan een gezonde leefstijl.

Datum: 14 maart vanaf 20.00 uur

Locatie: Restaurant Poortman, Bloemberg 5 in Veeningen

Programma

We hebben een programma met drie sprekers. Natuurlijk is er tussendoor en achteraf volop gelegenheid om in gesprek te gaan en je vragen te stellen.

Jos Horsch, longarts
Je lichaam heeft zuurstof nodig om goed te kunnen werken. Maar waar wordt die zuurstof eigenlijk precies voor gebruikt? Jos vertelt iets over de mitochondriën in je lichaam. Het zijn de energiecellen die zorgen dat zuurstof wordt gebruikt voor de verbranding van de voedingstoffen die je inneemt. Welke rol spelen deze mitochondriën voor je fitheid? En waarin zit het positieve effect van een hoogtestage?

Henk-Jan Dolsma, leefstijlcoach, orthomoleculair therapeut en fysiek trainer
Ons lichaam is ingesteld op bewegen: een beetje gedurende de dag, af en toe kort en  intensief en af en toe lang en intensief.  Onze omgeving is ingericht op eten: heel vaak op de dag een eetmoment. Voeding die per hap of slok te veel energie bevat, te weinig vitamines, en te weinig goede vezels en voedingsstoffen. Op korte termijn zorgt het voor ‘een goed gevoel’ maar op lange termijn ondermijnt het je fitheid en gezondheid en vergroot het de kans op ziekte. We zouden dus moeten bewegen zoals we nu eten. En moeten eten zoals we nu bewegen.
Op het gebied van je gezondheid maak je veel keuzes, bewust of onbewust. Kun je je meer bewust worden van je keuzes en daarmee komen tot beïnvloeding ervan?

Dick Teunis, fysiotherapeut
Gezond ouder worden willen we allemaal. Een gezonde leefstijl is de sleutel tot gezond ouder worden. En stel nou dat je al gezond eet en veel beweegt? Hoe ga je dan om met het feit dat je lichaam iets minder aankan? Hoe voorkom je blessures en kun je toch zo fanatiek blijven sporten als je altijd deed?

Met onze quiz maak je kans op het Atlas Sport Receptenboek! Dit boek presenteren we op 14 maart en is te koop voor € 9,95.

Aanmelden hoeft niet per se maar het mag wel via info@atlassport.nl.